maanantai 3. syyskuuta 2018

Kolmevuotiaalla oma tabletti

Meidän kolmevuotiaalla on ollut jo jonkin aikaa oma tabletti. Tarviiko 3-vuotias omaa tablettia?


Eihän kolmevuotias oikeasti tarvitse tablettia, mutta on siitä ollut hyötyäkin. Alisa sai tabletin viime jouluna joululahjaksi. Ihan tuliuusi tabletti ei tosiaankaan ollut, sillä alunperin Samuli lunasti sen käytettynä vanhasta työpaikastaan ja se oli meillä aikuisilla hetken käytössä, kunnes hommasimme uuden tabletin. Sen jälkeen tämä vanha jäi kaappiin pölyttymään. Alisa sai välillä pelata mun ja Samulin tabletilla, mutta lopulta päätimme antaa vanhan tabletin Alisan käyttöön ja kääräisin sen jouluksi lahjapaperiin.

Oli helppoa kun sai tyhjentää tabletin kaikesta ylimääräisestä ja ladata siihen vain ne jutut mitä Alisa tarvitsee. Pääasiassa Alisa saa pelailla tabletillaan valitsemiamme pelejä. Nykyään on olemassa oikein hyödyllisiä oppimispelejä, joten siinä mielessä tabletti on tosi hyvä juttu. Tablettiin täytyy erikseen laittaa netti päälle, jotta voi katsoa esimerkiksi youtube-videoita, joten joskus Alisa saa katsella myös niitä. Useimmin tabletti on kuitenkin pelikäytössä.






Eniten tabletti on käytössä pitkillä automatkoilla. Tabletti oli supernäppärä niin Islannissa kuin esimerkiksi Lapin reissulla.

Meillä ei ole tällä hetkellä mitään ruutuaikarajoituksia, koska emme ole kokeneet rajoittamista tarpeelliseksi. Tabletti on tosiaankin käytössä eniten automatkoilla, muuten se saattaa välillä maata akku tyhjänä pitkiäkin aikoja. Toki joskus Alisa saa kotonakin pelailla tabletilla, mutta useimmiten kotona kiinnostaa ihan muut leikit. Koska tabletin käyttö on niin epäsäännöllistä, ei meillä ole sen suurempia rajoituksia sen käytön suhteen.

Itse koen, että lapsen on tärkeintä leikkiä ja puuhailla ihan normaaleja leikkejä ja siinä ohella pelailu tai videot tabletilla eivät ole vaarallisia. Meillä tabletista on ollut hyötyä esimerkiksi kirjainten ja numeroiden opettelun kanssa ja nykyäänhän monissa kouluissakin käytetään tabletteja oppimisvälineinä. 

Helpommallahan sitä pääsisi kun antaisi päivät läpensä Alisan katsella tablettia, telkkaria jne., mutta ehkä kohtuus kaikessa. Meillä tabletti toimii epäsäännöllisesti hyvänä viihdyttäjänä ja mun mielestä nämä elektroniset laitteet nyt vain ovat tätä päivää, mutta toivottavasti ne eivät ikinä syrjäytä perinteisiä leikkejä ja pelejä. En usko, että olisimme vartavasten ostaneet uutta tablettia Alisalle, mutta tämä käytetty tabletti on kelvannut enemmän kuin hyvin.

Pelataanko teillä tabletilla? Koetteko sen enemmän hyödyllisenä kuin ongelmana? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)