keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Hääpäivä Haikon kartanossa




Muutama viikko sitten vietimme Samulin kanssa ensimmäistä hääpäiväämme. Halusimme keksiä jotain spesiaalia tekemistä tuolle päivälle ja niinpä varasimme jo aikaa sitten hotelliyön. Vietimme ensimmäistä hääpäivää Haikon kartanossa Porvoossa.


***


Idea Haikosta lähti jo kesällä, kun vierailimme Porvoon vanhassa kaupungissa, johon rakastuin totaalisesti. Ihanaa vanhaa tunnelmaa henki myös Haikon kartanorakennus. Vastaan meidät otti elegantti ja tyylikäs Rolls Royce.




Me majotuimme kylpylähotellin puolella, joka ei ulkopuolelta ollut niin kaunis kuin itse kartano. Hotellihuoneemme oli kuitenkin oikein kiva. Kartanon tunnelmasta  saimme kuitenki nauttia niin illallisella kuin aamiaisellakin.

Huoneet kylpylähotellin puolella oli hiljattain remontoituja. Huone oli siisti ja kivalla kylpyhuoneella varustettu. Huoneen kruunasi merinäköala. Vaikka olisi ehkä kuitenkin ollut kiva majottautua kartanon puolella, kylpylähotellissa oli ehdottomasti etuna se, että aamulla pääsimme kipittämään kylpyläosastolle kylpytakeissa ja -tossuissa, ilman että meidän tarvitsi kiertää ulkokautta.







***


Olimme varanneet etukäteen illalliselle Haikon viiden ruokalajin illallisen ja tarjoilijan suosituksesta otimme vielä viinipaketin sen kylkeen. Valinta oli aivan nappi! Ruoka oli todella herkullista ja annokset olivat melko suuria, joten nälkä lähti. Edelleen kun muistelen illallista, vesi herahtaa kielelle. Mulla ei valitettavasti ole lainkaan kuvia ruoasta, koska halusimme keskittyä vain nauttimaan illallisesta, joten jätimme kännykät yms. huoneeseen.

Illan pimetessä kävelimme vielä kartanon isossa puutarhassa ja kävimme kartanon alakerrassa lasillisella. Sen jälkeen olikin kiva sujahtaa hotellin lakanoihin ja nukkua kunnon yöunet.

Aamiainen tarjoiltiin kartanon puolella ja oli ihanan runsas ja herkullinen. Me myös osuimme tosi kivaan väliin sekä illallisella, että aamiaisella, sillä tunnelma oli mukavan rauhallinen huolimatta täyteen varatusta hotellista.

Aamiaisen jälkeen suuntasimme kylpyläosastolle, joka oli aikuiseen makuun sopivan pieni ja rauhallinen. Kuumavesiallas, vesisuihkut ja erilaiset saunat olivat ihanan rentouttavia.


***


Meille sattui aivan huippu keli reissulle, sillä aurinko paistoi ja lämpöä oli yli parikymmentä. Käyskentelimmekin paljon kartanon puutarhassa joka oli suuri ja vehreä. Kävimme kävelemässä myös meren rannassa. Haikko on suosittu hääpaikka ja meidänkin viikonlopulle osui hääjuhla. Hääpaikka on kuitenkin erillään muusta kartanosta, joten häät eivät varmastikaan häiriinny hotellin muista vieraista.







***

Haikko oli kyllä ihan nappivalinta hääpäivän viettoon. Varmasti otetaan loma sinne joskus uudelleen! Tulimme myös siihen tulokseen, että hääpäivä on hyvä syy ottaa kahdenkeskistä aikaa ja otamme sen ehdottomasti tavaksi! Pientä luksusta arkeen!

4 kommenttia:

  1. <3!

    meillä on juuri pohdinnassa hääpäivän vietto!

    VastaaPoista
  2. Haikko on ihana paikka! Me olemme olleet häissä siellä.

    VastaaPoista
  3. <3 Haikko ja Porvoo! Upea valinta!

    VastaaPoista
  4. Tämä on kyllä kiva paikka! Olemme kans viettäneet hääpäivää tuolla joskus n. 5 vuotta sitten. Oli kiva kokemus <3

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)