maanantai 4. joulukuuta 2017

Lihansyöjämieskin suosittelee: Kasvisravintola Kuori

Sattuipa niin, että mummi ilmoitti ottavansa lapsemme hellään huomaansa viikonlopuksi ihan muuten vaan. Ja mikäpäs siinä, vapaa viikonloppu aikuisten ehdoilla ilman suunnitelmia kuulostikin vaihteeksi ihan kivalta.

Jotain spesiaalia piti siten keksiä synkkään perjantai-iltaan ja päädyimme varaamaan pöydän Turun suht tuoreesta ravintolahelmestä nimeltä Kuori. Vuoden verran tuo ravintola on ollut paikoillaan Hämeenkatu kahdeksassa, mutta syntyperäinen hämäläinen kun olen niin eksyimme paikkaan vasta nyt.


***


Avecina tällä kertaa tietenkin rakas aviomieheni, vaikka aika epäilevästi hän alkuun ajatukseen suhtautuikin. Samuli on selkeästi suuri lihan ystävä, mutta suostui kuitenkin mukaani, koska vakuutin kuulleeni paikasta pelkästään kehuja. Kuoren ruokalista siis koostuu kasvisruoasta ja listalla suuri osa annoksista on myös vegaanisia.

Pieni ja tunnelmallinen Kuori oli lähes täynnä kun astuimme ovesta sisään. Meidät otettiin rennosti, mutta lämpimästi vastaan ja istutettiin paikoillemme ikkunan viereen.

Maistelumenun sijaan tilasimme jaettaviksi viisi erilaista annosta. Lautasilta löytyi seuraavaa:

Foccacciaa ja fritattua pitaleipää, jugurttikastiketta ja minttu-mantelidippiä
Uunibriejuustoa ja viikunaa
Sikurisalaattia, päärynää, Peltolan blue-juustoa ja pähkinää
Seitan-makkaraa ja juuriselleripyrettä
Uppopaistettuja riisipyöryköitä
Huuuh, tulee nälkä uudelleen kun mietin näitä makuja. Vaikea valita suosikkia kun kaikki oli niin herkullista ja olisi tehnyt mieli nuolla lautaselta ihan kaikki. Jopa paatunut lihansyöjämme kehui ruokaa vuolaasti, luvaten jopa että tänne pitää tulla uudelleen, joten viimeistään tämä todistaa, että ruoka oli kerrassaan loistavaa ja ihan jokaisen kehun arvoista.

Koko illan ajan saimme todella asiantuntevaa ja mahtavaa asiakaspalvelua. Meitä palvellut nuori mies teki ravintolaillastamme erittäin onnistuneen. Täytynee myös kehua hänen suosittelemaansa viiniä, se oli myöskin erittäin hyvää.

Tarjoilijan suosituksesta otimme vielä jälkiruoaksi ravintolan koko jälkiruokalistan:
Toisen nimi oli hauskasti Run Forest run ja se sisälsi vispipuuroa,  kinuskia ja marenkia. Toinen annos oli paneroitua palsternakkaa, palsternakka-kardemumma jäätelöä, rosmariinia ja omenaa. Molemmat olivat äärettömän herkullisia ja rakastuin tuohon vispipuuron ja kinuskin yhdistelmään, sitä on pakko kokeilla kotonakin. Myös tuo palsternakka pääsi yllättämään, se todellakin toimi jälkiruoassa.Itseäni ilahdutti ravintolan tarjonnassa myös se, että monet ravintolan tuotteista tulevat lähialueelta tai ovat lähituottajien tuotteita. Heillä oli myös kiinnostava drinkkilista, jota testaan ehdottomasti ensi kerralla. 


Seuraava on suora lainaus heidän sivuiltaan ja ihan täysin voin samaistua siihen:

"Kuoressa jokainen asiakas on vieras, joka otetaan lämpimästi vastaan. Palvelu on rentoa mutta asiantuntevaa, liika pönötys jätetään muille. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruoasta, tarkoin valikoiduista viineistä ja hyvistä fiiliksistä.  Ne tarjoillaan rennosti, kuten kotona on tapana."Enpä äkkiseltään muista milloin viimeksi olisin ollut näin tyytyväinen ravintolailtaan. Tämä ei ole maksettu mainos vaan absoluuttisesti tyytyväisenä ja kylläisenä ravintolasta poistuneen asiakkaan hurraahuuto.

4 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)