maanantai 11. joulukuuta 2017

Kuka jää kotiin kun lapsi sairastuu?

Huomaatte ehkä, että tämän päivän postaus tulee hieman totuttua myöhemmin. Myöhäisempi ajankohta johtuu siitä, että meillä sairastetaan. Viikonloppuna Alisan orastava flunssa äityi kuumeiluksi ja tänään oli parempi jäädä kotiin. Vaikka joka viikkoinen lelupäivä menikin sivu suun, harmitteli Alisa.
Minä jäin tänään kotiin Alisan kanssa kotiin ja tässä sohvan nurkassa jäinkin näitä sairaspoissaoloja ohimennen pohtimaan. Miksi minä jäin kotiin tällä kertaa? Miten muut järjestävät sairaspoissaolot? Jääkö teillä joka kerta toinen vanhemmista kotiin vai vuorotteletteko?

Meillä ei ole juurikaan kertynyt Alisan takia sairaspoissaoloja, niitä ei oikeastaan ole ollut juuri yhtään. Jos lapsia olisikin useampi tai sairaspäiviä muuten useammin, asettaisi se ehkä hieman haasteita sen suhteen kumpi milloinkin olisi pois töistä. Meillä kaikki isovanhemmatkin ovat vielä työelämässä, joten aina heistäkään ei olisi tässä asiassa apua.

Meidän perheessä ollaan siinä suhteessa tasavertaisia, että kummankin työ on yhtä tärkeässä asemassa. Tällä hetkellä kummankin työhön siis panostetaan yhtä paljon. Siksi sairauspoissaolotkin jaetaan yleensä tasan. Vähän siis sen mukaan, kumman on juuri sinä päivänä helpompi olla töistä pois. Siksi sovimmekin tällä kertaa, että minä olen tänään maanantaina pois töistä ja jos vielä huomennakin on tarve pitää Alisa kotona, on Samulin vuoro jäädä kotiin.
Itselleni sairaspoissaolot aiheuttaa aina hieman huonoa omatuntoa, vaikka harvemmin sitä voi itse vaikuttaa omaan sairasteluun, saati jos kyse on lapsen sairastumisesta. Ei meillä tosin ole koskaan töistäkään syyllistetty, jos on joutunut olemaan oman tai lapsen sairastumisen takia pois, että ihan suotta siitä huonoa omatuntoa koen, mutta minkäs teet. :)


***


Omasta mielestäni meidän perheessä on viety ylipäätään tasavertainen vanhemmus aika pitkälle, koska se sopii parhaiten meidän perheen tilanteeseen. Tilanteita kun on yhtä monta kuin perheitäkin. Omalta osaltani ajattelen kuitenkin, että työelämän ja muun ollessa aika vaativaa, onnistuu työn ja perheen yhdistäminen meillä parhaiten juuri näin. Jos toinen meistä olisi yrittäjä tai vaikka reissutöissä, tilanne voisi olla vähän erilainen ja vaatia erilaisia ratkaisuja.

Tämä päivä onkin siten mennyt hyvin pitkälle tässä sohvalla, jotta Alisakin malttaisi olla rauhassa ja lepäillä parantuakseen. Lasten elokuvat ja muistipeli on ollut tänään kovassa suosiossa. Onneksi pieni potilas alkaa hiljalleen olemaan jo terveempi.


Toivottavasti teillä on pysytty terveenä! :)

3 kommenttia:

 1. Mie olen viel pääsääntöisesti kotiäiti, joten ei tarvitse koskaan tuollaisia pohtia. Käyn töissä vain iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin mies on kotona. Jos olisin töissä kokopäiväisesti, niin jaettaisiin vastuu :) Pikaista paranemista pienelle potilaalle <3

  VastaaPoista
 2. Meillä vanhemmat jää kotiin melkolailla vuorotellen. Viime viikolla kaks nuorinta oli koko viikon kuumeessa. Tän lisäksi mun piti käydä kahdesti hammaslääkärissä äkillisen kivun takia ja koiraakin piti käyttää eläinlääkärissä! Onneksi nyt ollaan kaikki terveitä. :) Pikaista paranemista Alisalle!

  VastaaPoista
 3. Meillä vain harvinaisessa tilanteessa mies jää kotiin. Miehen työ ei juurikaan ole sen tärkeämpää, mutta minä noin suunnilleen voin tehdä työt kotoakin käsin, kun taas mies ei voi.

  Suoraan sanottuna välillä ketuttaa oikein urakalla, kun se on taas minä kuka on kotona, mutta toisaalta ymmärrän sen. Asioilla kun on aina puolensa ja puolensa :) pikaista paranemista!

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)