Näin keskellä arkiviikkoa ajattelin taas jakaa teille muutamia helppoja arkiruokia, joita meidän perheessä on viime aikoina syöty. Näiden postausten ideahan on näyttää mitä meidän perheessä arkisin syödään, ilman hienosteluja tai viimiseen saakka hiottuja ruokakuvia. Lisää helppoja arkiruokareseptejä löydät aikaisemmasta postauksestani.
Itselleni ainakin tuottaa välillä ongelmia keksiä uusia arkiruokia, siis sellaisia joita meillä ei syötäisi jatkuvasti. Arkiruoalle on usein myös tietyt kriteerit:
*Helppo ja nopea valmistaa.*
*Riittoisuus, ainakin kahdeksi päiväksi.*
*Edullisuus.*
*Monipuolisuus.*
Myös kasvisten saannin varmistaminen tuottaa itselleni välillä harmaita hiuksia. Itse syön lounaaksi lähinnä salaattia, joten eniten huolestuttaa kahden muun perheenjäsenen kasvisten saanti. Jokaisella aterialla yritän kuitenkin tarjota kasviksia.
Mitä meillä sitten on viime aikoina syöty?
Muun muassa lihamureketta ja perunaviipaleita. Lihamureke on meillä enemmän suosiossa kuin lihapullat. Mureke on nimittäin monin verroin nopeampi tehdä kuin lihapullat, aineet sekaisin ja muotoilu suoraan vuokaan. Itse tykkään laittaa murekkeen joukkoon esimerkiksi fetajuustoa tai aurajuustoa hieman, niistä saa vaihtelua perusmurekkeeseen.
Toinen meillä viime aikoina syöty ruoka on tonnikala-riisilaatikko. Tämäkään ei vaikeudella päätä huimaa, nimittäin resepti kuuluu yksinkertaisuudessaan näin: 3dl riisiä, purkki tonnikalaa sekä herne-maissi-paprikaa uunivuokaan, lisäksi vettä ja purkki ruokakermaa, paisto n. 30-45min 200 asteessa, kunnes riisit on kypsiä.
Keitot on tosi hyviä arkiruokia ja meillä kyllä syödään jotain keittoa lähes joka viikko. Keitot on riittoisia ja helppo lämmittää uudelleen, lisäksi niihin saa hyvin upotettua kasviksia, joko tuoreita ja/tai pakasteesta. Yksi mun tämän syksyn lempikeitoista oli kyllä kurpitsakeitto. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt. Itse laitoin keittoon 700g kurpitsaa, 2 porkkanaa, 2 sipulia, vettä, kasvisliemikuution, 1dl appelsiinimehua ja mausteeksi ihan vaan suolaa ja pippuria. Mä paistoin kasviksia hetken valkosipulivoissa, jota oli jäänyt kaappiin ja se toi ihanaa makua keittoon. Kasvisten kypsyttyä hurautin keiton soseeksi ja lisäsin joukkoon purkin kermaa. NAM!
Kanakeittoa meillä syödään aika usein ja se on helppoutensa takia kiva arkiruoka. Käytän keittoon yleensä 1-2 pussia pakastekasviksia (tähän käy melkein minkälainen sekoitus vaan), 400g kanansuikaleita jotka paistan kypsäksi. Lisäksi laitan keittoon usein myös pastaa, joka kypsyy samalla kasvisten kanssa. Tähänkin keittoon lisään yleensä lorauksen ihan kermaa, ruokakermaa tai kookosmaitoa, siihen sopii oikeastaan mikä vaan. Tykkään myös maustaa liemen currylla ja sillä saakin nätin keltaisen värin keitolle. Kermainen kanakeitto sopii mun mielestä juuri syksyyn ja talveen pehmeytensä takia. Pastaa ei muuten kannata keittää heti ylikypsäksi, jos aikoo syödä keittoa useampana päivänä, ettei se uudelleen lämmityksen jälkeen ole ihan löllöä.
Kokeilin hetki sitten ihan täysin uutta reseptiä lohilaatikon suhteen ja tämä lohi-pinaattilaatikko oli H-Y-V-Ä-Ä!!! Täähän laitoin 800g perunoita pestynä ja viipaloituna (jätin kuoret, koska oli aika ohut), 700g lohta, 1 punasipuli, reilusti pinaattia (pakaste tai tuore) ja purkki kermaa. Itse lisäsin vielä hieman tilliä lohen päälle kun sitä sattui sopivasti olemaan. Raaka-aineet ihan vaan ladotaan vuorotellen vuokaan ja kaadetaan kerma päälle. Mausteeksi laitoin suolaa, pippuria ja hieman valkosipulia ja yrttejä. Lohi-pinaattilaatikko kypsyy noin 45 minuttia 200 asteessa.
Lohi-pinaattilaatikko oli kivaa vaihtelua perinteiselle lohilaatikolle. Tämän voisi tehdä myös esimerkiksi peruna-sipulisekoituksesta, mutta mielestäni kokonaisista perunoista tehty laatikko on parempaa maultaan, eikä sen valmistaminen loppujen lopuksi vie hirvittäväsi enempää aikaa.
Löysin tänä syksynä uudelleen myös ruusukaalin. En jotenkin ole ikinä onnistunut saamaan siitä hyvää keittämällä, mutta näin instagramissa kuvan paahdetuista ruusukaaleista ja päätin kokeilla niitä välillä. Otin päällimmäiset lehdet päältä pois ja halkaisin ruusukaalit kahtia. Laitoin ne uunivuokaan ja lorautin päälle oliiviöljyä ja hieman mausteita. Ruusukaalit saavat paahtua uunissa 200 asteessa vartin verran. Lykkään kaalit usein ruoan kanssa loppuajaksi uuniin niin ne kypsyvät samalla. Kiva saada lisää vaihtoehtoja perinteisten kurkun, tomaattien ja porkkanan lisäksi. :)
Toivottavasti tästä löytyi teille ideoita loppuvuodelle, keräilen taas lisää arkiruokia ideoiksi teille! :)
Maukasta loppuviikkoa! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki kommenttia! :)